İstikhara namazının okunması! İstikhara namazının Arapça okunuşu ve anlamı
İstikhara, önemli bir karar vermeden önce, o kararın iyi mi kötü mü olduğunu anlamak için yapılır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in sıklıkla kıldığı istihara, dinimiz açısından çok kıymetlidir.
İstikhara duasıyla kişi Rabbine yönelerek yardım ve hidayet ister.
Evlilik, iş, eğitim, seyahat gibi her türlü konuda İstikhara namazı kılmak isteyenler arama motorlarında İstikhara namazını aramaktadır.
İşte İstikhara namazının Arapça okunuşu ve anlamı…
İstikhara namazının okunması
Allahumme innî estehîru-ke bi-ilmeke ve estakdiruke bi-kudratike ve es’eluke min-fadlike’l-azîm.
Fe-inneke takdir velâ akdiru ve ta’lemu velâ a’lemü ve ente al-lâmu’l-ğuyub.
Allahumme in kunte ta’lemu en-ne hâza’l-emra hayrun lî fî-dînî ve maâşî ve sonuç emri (âcili emıî ve âcilihî) fakdurhu lî ve yessirhu lî summe barik lî fîh.
Ve in kunte ta’lemu enne hâzâ’l-emre şerrun lî fi dînî ve maaş ve âcilihî emir (âcili emıî ve âcilihî) fasrifhu annî vasrifnî anhu vakdur liye’l-hayra haysu kane summe gerisini bih.
İstikhara namazının manası
Tanrım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana kuvvet vermeni istiyorum. Büyük ödülünü bağışlamanı istiyorum. Senin her şeye gücün var ama ben çaresizim; Her şeyi bilen sensin, ben de bilmiyorum; Çünkü Sen, bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Tanrım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, dinim, hayatım, dünyam ve ahiret açımdan bana hayırlı olacaksa, onu bana bağışla, onu bana kolaylaştır, hayırlı ve bereketli kıl! Eğer bu iş dinime, hayatıma, dünyama ve ahiretime zararlı ise onu benden uzaklaştır ve beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede olursa olsun, onu bana emret ve onu bana nasip et!
(Buhari, Teheccüd, 25; Da’avât: 48; Tirmizi, Salat, 237)